fredag 25 juli 2014

Nya konsoler får 3D-stöd


Det har länge varit möjligt att titta på 3D-Blu-ray-filmer på sin PlayStation 3. Det var därför lite förvånande när Sony avslöjade att detta stöd inte skulle finnas från start i PlayStation 4. Ej heller var det möjligt att spela mp3-filer eller CD-skivor.

Shuhei Yoshida sade sig vara förvånad när många spelare uttryckte en önskan att Sony snarast lägger till dessa funktioner. Han lovade att saken skulle ses över i framtida uppdateringar, men gav inget närmare besked om när.

Nu börjar det dock hända saker. Nästa vecka släpps en uppdatering som möjliggör stöd för 3D-film i PS4. Hur det blir med mp3 och CD-skivor återstår att se. Möjligheten att spela mp3-filer i exempelvis racingspel är en funktion som fanns redan 2005 när Xbox 360 släpptes, och borde inte möta några hinder nu heller.

Även Microsoft har alldeles nyligen berättat att de planerar 3D-stöd för Xbox One genom en uppdatering i augusti. Därmed kommer de båda nya konsolerna ha stöd för Blu-ray i 3D.

Detta är ingen avgörande fråga för flertalet. Men det är en ganska självklar service. Det finns trots allt ett antal riktigt bra filmer som blir bättre i 3D. Dit räknar jag Titanic och Gravity.