måndag 13 december 2010

Ett 2011 att se fram emot


Det ramlar in releasedatum för några av nästa års mest lovande spel. 2011 blir uppföljarnas år och en knökfull höst väntar, precis som vanligt.

Uncharted 3: Drake's Deception kommer att släppas den 1 november, berättar Sony och Naughty Dog. Spelet släpps, precis som föregångarna, bara till PlayStation 3. Redan i september kan dock du som har en PlayStation 3 gnugga händerna. Den 6 september ska nämligen Resistance 3 släppas. Det är sedan tidigare klart att Killzone 3 släpps den 22 februari (med stöd för Move). Gears of War 3 till Xbox 360, som skjutits upp trots att spelet var i princip färdigt, har ännu inget exakt releasedatum. Tredje kvartalet är tipset just nu, vilket skulle kunna tyda på att Microsoft reserverar november till något annat (Halo remake...?).

Dessutom släpps Mass Effect 3, det spel som åtminstone påstås bli den tredje och avslutande delen i en trilogi (men sådant har vi ju hört förr). Denna gång kommer det att släppas till Xbox 360, Windows och PlayStation 3 - förmodligen samtidigt. Microsoft har som bekant haft tidsexklusivitet tidigare vilket gör att Mass Effect 2 kommer till Sonys konsol först i januari. Något exakt datum finns inte än, men någon gång under det fjärde kvartalet 2011 ska spelet släppas.

Forza Motorsport 4, som tros ha stöd för Kinect, är också planerat för 2011. Någon gång under hösten ska alla Xbox 360-ägare få chansen att lägga vantarna på det. Det återstår ännu att se om och i sådana fall hur Kinect-stödet är tänkt att fungera. Alla Forza-fans räds nog risken för ett Joyride-liknande koncept.

Det var länge sedan vi såg röken av SSX nu. Electronic Arts har dock meddelat att ett nytt spel i snowboardserien är under utveckling. Det heter SSX: Deadly Descents och ska bjuda på de mest hisnande åken hittills.