lördag 13 februari 2016

En titt på Quantum Break


Vårens stora exklusiva spel till Xbox One heter Quantum Break. Det är Remedys första AAA-spel sedan Alan Wake för sex år sedan (se en ny trailer här).

En hel del previews har nu släppts som visar betydligt mer ur spelet. IGN kallar det "a shooter with brains". Det är lite det jag hoppas på. Spelmässigt har Quantum Break ända sedan de första rörliga bilderna ur spelet släpptes liknat en väldigt traditionell cover-shooter. Nu har vi fått se lite mer av hur egenskaperna att frysa tiden påverkar striderna, och huvudpersonens specialförmågor verkar få ett stort utrymme.

Helt ny är idén med TV-episoder som kompletterar spelets berättelse fast ur ett annat perspektiv. Det återstår att se hur denna del fungerar. I bästa fall blir det en bra mix som gör hela berättelsen starkare och knyter spelaren närmare den. I värsta fall blir det något man helst skulle vilja hoppa över.

Den som köper spelet via digitalt får även Xbox 360-spelen Alan Wake (inklusive DLC The Writer och The Signal) och Alan Wake's American Nightmare på köpet. En Xbox One-bundle med Quantum Break är förstås på gång också.

Det är nu officiellt att Quantum Break även släpps till PC (vilket är en indikation på att Microsoft kommer satsa hårdare på PC framöver). Detta har retat upp vissa som köpt Xbox One för att få spela just detta spel. Jag har svårt att förstå upprördheten, men vissa hittar alltid skäl att bli arga. När Microsoft slöt en överenskommelse med Square Enix som säkrade Rise of the Tomb Raider (recension här) till Xbox One i julhandeln var vissa förbannade över detta också.

Den 5 april smäller det. Då stannar tiden.