måndag 2 maj 2016

Sony storsatsar på Uncharted 4


PlayStation 4 passerade nyligen 40 miljoner sålda exemplar. Men Sony saktar inte in för det. Efter två och ett halvt år släpps Naughty Dogs första PS4-titel (om man bortser från remasters av PS3-titlar).

Uncharted 4: A Thief's End är förmodligen den viktigaste exklusiva titeln till PlayStation 4 hittills. Utan tvekan är det den största. Detta har Sony tagit fasta på genom att sätta igång den mest omfattande reklamkampanjen i PlayStations historia.

Det är TV-reklam, bioreklam, reklam i kollektivtrafiken och till och med en svingande Nathan Drake i taket hos återförsäljare. Uncharted 4 ska synas överallt. Och intresset är det nog inget fel på. En last med spelet har faktiskt redan stulits i Storbritannien.

Framgångarna för PS4 är odiskutabla. Men Sonys konsol har inte haft riktigt bra exklusiva titlar i överflöd. Uncharted 4 är därför en mycket efterlängtad titel, och precis allt vi har sett av spelet hittills tyder på ett helt fantastiskt äventyr. Kanske rent av bättre än fullpoängaren Uncharted 2.

Uncharted 4 släpps den 10 maj. Räkna med att se mycket av spelet under de kommande veckorna.