tisdag 22 november 2016

Illavarslande start för Watch Dogs 2


När Ubisoft utannonserade Watch Dogs var jag peppad. Ett spel som verkade handla om massövervakning och det moderna uppkopplade samhällets sårbarhet låg helt rätt i tiden.

Slutprodukten blev dock betydligt mer traditionell tredjepersonsaction än vad jag hade hoppats. Hypen inför uppföljaren har såvitt jag kunnat se inte varit särskilt stor, så att Watch Dogs 2 nu visar sig sälja avsevärt sämre under sin första vecka är inte en chock.

Under sin första vecka i Storbritannien lade sig Watch Dogs 2 efter ledande Call of Duty: Infinite Warfare, som uppges ha sålts i runt 80 000 ex. Som jämförelse sålde det första Watch Dogs i fantastiska 380 000 ex under sin första vecka på den brittiska marknaden. En minskning var därför väntad, men kanske inte riktigt så här pass stor.

Ubisoft har noterat den svaga starten för Watch Dogs 2 men hoppas att spelet ska sälja under lång tid och därmed kompensera för detta. Det är inte så ofta detta händer, ska noteras. Men vi ska också komma ihåg att vi inte fått några siffror från Nordamerika än.