fredag 11 november 2016

NPD: Xbox One vann fjärde månaden i rad


För fjärde månaden i rad var Xbox One bäst säljande konsol i Nordamerika. Det står klart när NPD redovisar försäljningen för oktober.

Ja, eller redovisar och redovisar. Några hårdvarusiffror får vi ju inte längre, och Microsoft har inte sagt ett ord om hur mycket Xbox One har sålt på flera år. Därmed får vi heller inte veta hur stort gapet ned till PlayStation 4 var. (Uppdatering: se nedan.)

Microsoft var inte sena med sin PR-spin och påpekade att Xbox One även sålde bäst i Storbritannien och Australien, precis som under de senaste månaderna.

Konsolförsäljning i USA i oktober 2016
1. Xbox One - 329 000
2. PlayStation 4 - 235 000

Till stor hjälp var Gears of War 4, som sålde bäst av alla konsolexklusiva spel i både USA och Storbritannien, och Battlefield 1, enligt Microsoft. Dessa två spel fick antalet onlinespelare på Xbox Live att öka med 52 procent (jo, sådana siffror går an att dela med sig av).

Det är kul att det går bättre för Xbox One nu. Nog är det en uttjatad klyscha vid det här laget men ändå: alla tjänar på om konkurrensen hårdnar. Och i vanlig ordning bör påpekas att PS4, trots stryk i USA och Storbritannien sedan i somras, säljer avsevärt bättre globalt.