onsdag 15 oktober 2008

Metal Gear Solid 4 till Xbox 360?

Nyligen blev det klart att Tekken hittar till Xbox 360 genom nya Tekken 6 nästa höst. Det var ännu en spelserie som lämnade Sonys trygga famn för att även göras tillgänglig hos konkurrenterna och ett tecken på att raset för Sony när det gäller exklusiva speltitlar fortsätter. Kvar finns Sonys egna titlar och framför allt Metal Gear Solid. Nu kan det bli ändring även på det.

En Konami-företrädare har nämligen sagt till investment researchbolaget Morningstar att de "undersöker aktivt" att släppa Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots till Xbox 360. Det är i sig inte något unikt om det skulle ske. "Substance"-versionen av Metal Gear Solid 2 släpptes till slut till Xbox en gång i tiden, men här handlar det - åtminstone såvitt vi vet - om spelet i sin originalform och det kommer i ett läge när Sony ser allt fler exklusiva titlar glida dem ur händerna.

Om det sker ska vi inte överskatta händelsen som sådan. Spelets release till PlayStation 3 kommer att ligga ganska långt bakåt i tiden om/när en Xbox 360-release blir aktuell och Sony har redan cashat in nya kunder på spelet i fråga. Men skulle även MGS4 bli ett multispel visar det ändå på hur svårt Sony har att behålla även sina viktigaste titlar för sig själva. Det visar dessutom på att PlayStation 3 inte lyckats som plattform eftersom så pass många utvecklare endast är beredda att släppa multispel till formatet eftersom både Xbox 360 och Wii säljer bättre. Xbox 360 har till och med sålt bättre än PlayStation 3 på den japanska marknaden i fyra veckor nu, det är en marknad där Sony tidigare har dominerat med PlayStation 2 och Microsoft varit fullkomligt utskrattade.

Sony kan behöva öppna plånboken snart om de vill behålla några exklusiva spel...

Kanske snart i en Xbox 360 nära dig...