fredag 4 december 2015

Nintendo ska "fortsätta släppa spel till Wii U"


I sin första intervju med västerländsk press sedan han tog över jobbet som Nintendo-chef, berättar Tatsumi Kimishima att de vill öka möjligheterna för fans att komma i kontakt med Nintendos varumärken.

Polletten verkar äntligen ha trillat ned. Vi kan alltså räkna med att få se Nintendo-karaktärer i fler sammanhang framöver, inte bara som Amiibo-figurer.
När du har momentum, oavsett om det är hårdvara eller mjukvara, ökar försäljningen. I det här skedet i Wii U:s liv, ser vi att hårdvaran har sålts i 10 miljoner exemplar, vilket är ungefär en tiondel av vad vi sålde av Wii totalt. 
Jag tror att vårt första jobb just nu är att se till att kunderna, de 10 miljoner som har en Wii U hemma, har något att spela. Vi behöver se till att de är nöjda med sitt köp och fortsätter spela på den här plattformen. Så vi kan intebara överge dem och säga 'Hej, det är dags att gå vidare till nästa sak.'
Kimishima säger att Nintendo jobbar på NX men att deras främsta uppgift just nu är att se till att Wii U-ägarna har något att spela. Vissa har tolkat detta som att Nintendo rent av kommer fortsätta utveckla spel för Wii U när NX är släppt.

Det återstår att se hur länge de släpper spel till konsolen, men historiskt sett har Nintendo inte haft några problem med att släppa sina äldre plattformar ur siktet när en ny väl utannonserats. Det förefaller osannolikt att det kommer släppas några spel till Wii U efter Zelda. Detta är även en resursfråga, och vi vet i nuläget inte om NX är en plattform eller två.

Läs hela intervjun i Time här.