tisdag 1 december 2015

Rykte: "NX börjar tillverkas första kvartalet 2016"


Ryktena om Nintendos kommande spelkonsol blir alltmer intensiva. Det mesta tyder nu på en lansering under 2016.

Enligt uppgifter till Digitimes ska Nintendos NX börja massproduceras under första kvartalet 2016 och levereras under det andra kvartalet. Om detta stämmer siktar Nintendo troligen på en höstrelease (cirka september).

Uppgifterna att Nintendos har som mål att sälja 20 miljoner NX till butik, även om tillverkaren Foxconn uppges klara att producera endast ungefär hälften, kan tyda på att det inte är en traditionell spelkonsol de har i planerna utan möjligen något slags mobilhybrid. Annars är 20 miljoner sålda enheter under 2016 helt galna siffror.

Jag lutar åt att Nintendo inte har en traditionell spelkonsol i åtanke utan något lite annorlunda. Det kommer betyda att de inte ser Sony och Microsoft som direkt konkurrenter utan ännu en gång kör sitt eget race, spelar på sin egen planhalva. Chanserna att få ett lika brett tredjepartsstöd som konkurrenterna har Nintendo förmodligen gett upp vid det här laget.

Om Nintendo lanserar NX redan hösten 2016 kommer Wii U inte ens ha hunnit fira sin fjärde födelsedag innan den ges dödsstöten. Det kan vara så att Nintendo är ute efter att få oss att glömma Wii U så snabbt som möjligt. Lite som Sega tänkte med sin Saturn.