tisdag 20 december 2016

Ny Nvidia Shield TV visas upp i januari


Nvidia Shield Android TV släpptes våren 2015. På CES-mässan i januari väntas Nvidia visa upp en ny upphottad modell. Eller kanske två.

Det ryktas nämligen om en mindre och en större modell. Bilder på en ny handkontroll tyder också på en märkbar förändring av den lite knubbiga Xbox-inspirerade handkontroll som Nvidia har haft både till sin Shield tablet och Shield TV. Vi kan säkerligen räkna med lite mer minne och bättre prestanda också i den kommande boxen. Det sägs också att fjärrkontrollen ska ha fått lite bättre batteritid.

Som jag har påpekat tidigare är jag lite förtjust i Shield TV (även om min fjärrkontroll dött av oförklarliga skäl och returnerats). Priset avskräcker förmodligen många, och dessutom är den rätt svår att hitta i Sverige om man inte vet exakt vad man är ute efter. Men för den som vill ha marknadens mest kraftfulla set-top-box med alla funktioner du kan tänka dig är Shield TV väldigt attraktiv.

Några försäljningssiffror för Shield TV har jag inte sett, men uppenbarligen är de tillräckligt bra för att Nvidia ska släppa en ny modell (eller så är det kanske bara ett sätt att marknadsföra sin egen teknik, vilket faktiskt inte är så osannolikt).

I vilket fall kanske en ny modell kan göra att fler får upp ögonen för Shield.