söndag 4 december 2016

The Walking Dead är skräckinjagande


Jag är en av många som är helt fast i The Walking Dead. Zombieapokalypsserien, baserad på den ännu inte avslutade tecknade serien med samma namn, har blivit omåttligt populär i USA men har många fans även här i Sverige. Kvinnor som män - alla följer vi en skara karaktärers desperata kamp för överlevnad.

Den sjätte säsongen slutade brutalt men med en cliffhanger. I början av den sjunde säsongen klarnar bilden och den är precis så fasansfull och vidrig som man över huvud taget kan föreställa sig. Nu har vi introducerats för Negan, värstingarnas värsting, skurkarnas skurk, direkt från den tecknade originalserien.

Den sjunde säsongen går just nu i USA. Jag äger alla säsonger fram tills nu på Blu-ray, men eftersom det dröjer en halv evighet innan de släpps på skiva tvingas jag nu se avsnitt för avsnitt via mindre nogräknade streamingsajter. Det går helt enkelt inte att vänta. Inte nu när serien har tagit en så kolsvart vändning.

Känslan är att vi lär få dras med Negan ett bra tag till. Han är helt enkelt för "bra" för att avpollettera efter bara en säsong.