tisdag 13 december 2016

Paus i The Walking Dead


The Walking Dead nådde halvtidsvila i söndags. Nu får vi vänta ända till februari på de åtta sista avsnitten av säsong 7.

Negan regerar. Flera små samhällen slavar under denne tyrann, livrädda för konsekvenserna av att inte lyda. Men nu har Rick bestämt sig. De måste slåss. Negan är alldeles för oförutsägbar. Han håller inte avtal. Han njuter av sin pennalism, och hans hantlangare är inte ett dugg bättre.

Efter att ha förlorat två favoritkaraktärer i inledningen av säsong 7 har många slutat titta på The Walking Dead. Betygen har rasat och tittarna blivit färre. Själv är jag fortfarande klistrad, men hittills har säsong 7 inte övertygat. Sidohistorierna är lite för många, tempot växlar inte på samma fascinerande sätt som tidigare. Och det går inte att komma ifrån att de karaktärer som brutalt har mördats saknas i berättelsen (även om det var i överensstämmelse med den tecknade originalserien).

Men jag kommer fortsätta titta. Jag tror att manusförfattarna förstår att det inte går att plåga tittarna på detta sätt hur länge som helst. Hjältarna måste få utkräva hämnd. Tittarna måste få se det. Jag hoppas andra halvan av säsong 7 blir mer fartfylld och mycket bättre än den första.

Trailer för avsnitt 9: