söndag 10 februari 2008

Microsoft: "Kriget är inte över än"

Microsoft Games Studios Shane Kim svarade på frågor på DICE 08 nyligen. Kim höll föga förvånande inte med om att 2008 ser ut att bli ett svagare spelår för Xbox 360 än 2007. "Jag tycker att pipelinen är rätt full. Du vet bara inte om det än", var hans lite kryptiska svar. Förhoppningvis betyder detta att Microsoft har några ess i rockärmen kvar att presentera. 2008 ser annars ut att kunna bli Sonys år.

Vad gäller konkurrensen från Sony och Nintendo var Kim ungefär så lågmäld som Microsoft brukar vara i den här branschen: "Jag tycker inte att någon ska underskatta Sony ... Ingen kan bli överraskad av Nintendo." Men han ville inte förklara sig besegrad. "Det är alldeles för tidigt att utse en vinnare här."

Rykten om en portabel Xbox har dykt upp titt som tätt sedan Xbox lanserade 2001/2002. Microsoft har ständigt förnekat sådana planer - förmodligen helt ärligt. Att lansera en portabel spelkonsol är en lika stor investering som att lansera en stationär maskin och det förefaller osannolikt att Microsoft skulle vilja ge sig in i den leken nu när de äntligen gör vinst på Xbox 360. För den som tror på en "Xboy" kan dock Shane Kims svar ge lite hopp: "Man ska aldrig säga aldrig..."