onsdag 17 juni 2009

Ghostbusters är här

Vi är många som minns Ghostbusters. Vi såg filmerna på TV som barn och tyckte att de var häftiga och lite småläskiga. Med åren började vi också fatta humorn bättre och tyckte att filmerna var roliga. Som bara filmer med Bill Murray kan vara.

Jo, det har gjorts spel av Ghostbusters förut. Men när det nu släpps till alla existerande format år 2009 är det förstås en annan grej. Det är roligt att Dan Akroyd har varit med och skrivit manus och att skådespelarna lånat sina röster till spelet. Det ökar chansen för igenkänningsfaktor. Och som spel verkar det inte vara helt oävet heller, även om recensenter klagar på att det blir lite tjatigt i längden och saknar co-op.

Förutom den dötråkiga titeln (kunde ni inte komma på något bättre än Ghostbusters The Video Game?) verkar spelet faktiskt rätt lovande. Recensionerna har verkat OK. Som vanligt med licensspel hjälper det om man själv har varma känslor för den franchise som spelet bygger på, i detta fall några spökjägare från två flmer från 1980-talet.

Det blir nog ett köp när spelet kommer till Xbox 360 i november. Redan den 24 juni finns det emellertid ute till PlayStation 3 för den som är sugen på att jaga lite spöken redan i sommar.

Och visst vore det väl rätt kul med en tredje film också om någon skickrade ihop ett bra manus...?