onsdag 11 november 2009

Billig Natal nästa höst?

2010 kommer det att hända saker inte bara på spelfronten utan även till tillbehörsfronten. Sony lanserar sin rörelsekänsliga "trollstav" under våren och Microsoft planerar att lansera sin 3D-kamera Natal nästa höst. Någon gång i november brakar det loss, säger ryktet.

Det har spekulerats en del i prissättningen av kameran. En så pass avancerad 3D-kamera kan väl inte bli billig? Microsoft vet att ett för högt pris kan äventyra hela satsningen. Därför är de säkerligen beredda att offra lite slantar inledningsvis för att få ut Natal på marknaden och attrahera både gamla och nya Xbox 360-spelare. Läckta uppgifter pekar på ett riktigt lågt pris, runt 50 brittiska pund. Det skulle betyda att Natal endast blir marginellt dyrare än ett nytt spel. Vi vet att många är beredda att lägga ut en hel del pengar på häftiga tillbehör (se Guitar Hero, Rock Band, DJ Hero och lyxversioner av spel), men kanske vill Microsoft inte chansa.

Enligt Microsoft arbetar en mängd utvecklare med spel som ska utnyttja kamerans kvaliteter, däribland Activision, Blizzard, Bethesda, Capcom, Electronic Arts, Konami, Namco Bandai, Sega, Square Enix och Ubisoft. 2010 blir ett hett år.

Ett år kvar.