måndag 3 maj 2010

"Xbox 360 Slim kommer"

Det fortsätter att tisslas och tasslas om en eventuell lansering av en slimmad Xbox 360. Det finns de som är övertygade om att den kommer i samma veva som Natal lanseras. Jag är det också. All logik tyder på detta.

Medan vi vet mindre om huruvida de bilder av ett påstått innanmäte av en Xbox 360 "Slim"-konsol är riktiga eller ej har bilder av utsidan utpekats som falska. Det är helt uppenbart en bild av HD DVD-driven vi ser och ingenting annat. Nice try.

Som utomstående bedömare är det väldigt svårt att veta vad som är sant och inte. Efter att ha sett de riktiga bilder som läckte inifrån fabriken som tillverkade PlayStation 3 Slim har vi kanske en för stor benägenhet att tro på alla nya bilder vi ser av påstådda produkter. Microsoft har som policy att inte kommentera rykten och sanning att säga, har det faktiskt varit rätt tyst om en slimversion av Xbox 360 sedan de där första "läckta" bilderna. Att tiga är ibland guld.

Ändå tror jag att vi de facto kommer att få se en nylansering av Xbox 360 i år, i anslutning till Natallanseringen. Microsoft lär vilja bundla Natal med konsolen för att pusha försäljningen av sina nya 3D-kamera.