torsdag 4 augusti 2011

Ingen PS Vita i år

Sony försenar Europa- och USA-releaserna av PSP-uppföljaren PlayStation Vita till 2012. Den släpps alltså endast i Japan redan i år, berättar Sonys Kaz Hirai. Detta ska framför allt ha logistiska orsaker. Det är en stor utmaning att lansera på tre marknader samtidigt, något Microsoft sagt sig aldrig vilja göra igen efter att ha lanserat Xbox 360 på tre marknader mellan den 22 november och 10 december 2005.

Hirai förnekar att PS Vita kommer att bli billigare som ett svar på Nintendos radikala prissänkning av Nintendo 3DS. Hur det blir med den saken återstår att se, ty i jämförelse kommer Sonys maskin att ligga väldigt högt i pris. Hirai hänvisar till hur mycket man får för pengarna när man köper PlayStation Vita, men fullt så logisk är inte alltid kunden. Såväl Xbox som PlayStation 3 var, krasst ekonomiskt sett, prisvärda jämfört med sina respektive konkurrenter när de släpptes, men både Microsoft och Sony tvingades sänka priset ändå.

Nintendo är säkert lite lättade över att slippa PS Vita i Europa och USA under julhandeln. Med Wii på dekis kommer de att behöva 3DS som dragplåster.