lördag 17 september 2011

PS Vita blir regionsfri

Enligt NeoGAF kommer Sonys PlayStation Vita att bli regionsfri. Detta ska ha bekräftats av Shuhei Yoshida vid Sony Worldwide Studios.

Om det stämmer är det ytterligare ett argument för en konsol som blir mer intressant ju mer vi får veta om den. Det enda som kan tänkas tala emot PS Vita på kort sikt är det höga priset. På längre sikt är förstås konkurrensen från smarttelefonerna stenhård i dessa dagar, men det är konkurrens som även Nintendo 3DS har fått känna på. Den säljer ändå allt bättre nu sedan den sänktes i pris. Och fortfarande är Nintendo DS en storsäljare.

PS Vita släpps i Japan den 17 december men saknar ännu ett releasedatum för vår del av världen. Någon gång under tidig vår 2012 är väl en rimlig gissning.

Kommer denna generations bärbara konsoler att bli de sista från Sony och Nintendo? Kommer smarttelefonerna vara så avancerade i framtiden att ingen vill släpa omkring på en stor, klumpig spelkonsol? Framgångarna för Nintendo DS de senaste åren skulle kanske kunna tala emot detta, men å andra sidan har smarttelefonernas framgångar sannolikt precis börjat. Detsamma gäller utvecklingen av deras användningsområden.