onsdag 7 september 2011

Vad sysslar Nintendo med?

Det tycks ha gått på tok från början för Nintendo med sin 3DS. Först sålde konsolen inte alls enligt förväntningarna, vilket gjorde att företaget beslöt att göra en radikal prissänkning på hela 30 procent.

Nu hävdar den japanska spelbibeln Famitsu att Nintendo planerar en uppgradering av av 3DS. Eller kanske ska vi kalla det expansion, för det är enligt bilderna precis vad det är i fysisk mening. 3DS ska bli lite större och få en höger analog styrspak.

Det rör sig alltså om ett slags hållare som man placerar sin 3DS i för att få tillgång till två analoga styrspakar. Hur tänkte Nintendo här? Inte nog med att konsolen, som redan är rätt stor, blir ännu större - utvecklarna får problem när de ska klura ut huruvida spelet ska ha stöd för eller inte stöd för två analoga spakar. Det är ju inte säkert att alla Nintendo 3DS-ägare kommer att köpa den (förmodligen rätt dyra) expansionen.

Nintendo har ännu inte bekräftat detta, men källor hävdar att företaget erkänt att det var ett misstag att inte ha två analoga spakar. Klart att det var. Tillbehöret kopplas annars till Monster Hunter 3G, ett spel som ska gå att spela både med och utan högerspaken.

Det troligaste är väl att Nintendo släpper en ny 3DS framöver med två analoga spakar och vissa andra förbättringar. I så fall blir detta tillbehör ännu mer meningslöst.


3DS expanderad. I väntan på en ny version?