tisdag 5 juni 2012

E3: Sony visade upp Wonderbook


Att Sony inledde sin presskonferens med en serie klipp från 90-talet och framåt - från PlayStation till PlayStation Vita - kändes ganska signifikant för ett företag som genomgår sin största kris någonsin och sett sitt aktievärde sjunka till det lägsta sedan 80-talet. Sony är stolta över sin historia på konsol- och spelmarknaden, med all rätt. Men de senaste åren har inte varit deras stoltaste.

Wonderbook och PlayStation Plus
Något som överraskade lite på Sonys event var Wonderbook, som använder PlayStation Eye för att få böcker att komma till liv. Med din kropp eller med Move kan du sedan interagera med berättelsen. Det är otvivelaktigt så att Sony har tagit intryck av Microsofts framgångar med Kinect.


Annars var det tydligt att Sony börjar släppa Move alltmer. Visserligen visade de upp en horribel Move-ratt, men spelen som utnyttjar Sonys rörelsekänsliga kontroll är inte direkt överväldigande många.

PlayStation Plus erbjuder allt fler gratis spel - har du betaltjänsten kan du spela bland annat Little Big Planet 2 och Infamous 2 gratis under en tid. Ett bra initiativ. Sony arbetar också med att få in en PlayStationfot på mobilmarknaden.

The Last of Us imponerar
Snyggast och mest imponerande var kanske Beyond: Two Souls. Det gav lite Heavy Rain-känsla och visar precis som det spelet hur mycket det faktiskt går utt kräma ur den gamla PlayStation 3. PlayStation All-Stars Battle Royale (titeln...) visades upp. Det kommer även till PS Vita.

I övrigt var det många redan välkända spelserier som hittade till PS Vita: Assassin's Creed III och ett nytt Call of Duty för att nämna två. Och The Last of Us till PlayStation 3 ser helt fantastiskt ut. Det känns nästan overkligt med en ny spelserie i denna uppföljarnas tidevarv.

Som vanligt bjöd Sony på mycket på sitt E3-event. Men räcker det för att slå Nintendo på fingrarna? Det återstår att se.

Sonys presskonferens kan du se här.