torsdag 3 juli 2014

Detta är Android TV

Konkurrensen om vårt vardagsrum blir allt hårdare. Inte bara Sony, Microsoft och Nintendo och en mängd streamingtjänster vill ha vår uppmärksamhet - de små lådor som stödjer både film och spel blir alltfler.

Efter Amazons Fire TV kontrar en annan gigant, Google, med Android TV. Detta är först och främst en Androidbox med stöd för appar som du kan öppna och styra från din Android-telefon. Det går också att använda en röststyrd sökfunktion.

En annan finess, som kanske inte direkt känns unik men som säkert kan glädja många användare, är att Android TV möjliggör streaming av spel från telefonen eller surfplattan till TV:n. I takt med att hårdvaran i smarttelefoner och plattor blir alltmer lik de stationära konsolernas, kan det förstås vara en välkommen funktion.

Man måste dock inte spela på sin telefon eller platta. En bild av en betydligt bekvämare handkontroll har dykt upp. Formmässigt är den väldigt lik kontrollen till Xbox 360, men styrspakarna är symmetriska som till PlayStation och styrkorset påminner mycket om det på Sonys DualShock-kontroll. Ser helt OK ut.

Mer om Android TV kan man läsa på produktens egen sajt.