tisdag 22 juli 2014

Naughty Dog överväger uppföljare till The Last of Us


Naughty Dogs The Last of Us är ett av de allra bästa spelen till den förra generationens konsoler. Det har vunnit massor av priser och sålts i över sju miljoner exemplar. En uppföljare hade förefallit självskriven.

Men Naughty Dog är inte som Ubisoft, som pumpar ut nya Assassin's Creed varje år. Enligt Arne Meyer tycker inte företaget att uppföljare nödvändigtvis är en självklarhet. Samma syn har de på The Last of Us.

Om det finns något i det universum de skapat som är intressant att utforska, kan det bli tal om ett nytt spel. Troligen handlar det då om en ny berättelse med nya karaktärer. Historien om Ellie och Joel är avslutad.

De allra flesta som spelat The Last of Us skulle nog gärna se en uppföljare eller två. Det finns helt klart fler historier att berätta i den fantastiska värld som Naughty Dog skapat.

Enligt Arne Meyer har teamet nyss börjat utforska olika idéer. Så det lär dröja. Först på tur står Uncharted 4, som utvecklas till PlayStation 4 och ännu inte har något releasedatum.

Redan den 30 juli släpps emellertid den uppgraderade versionen av The Last of Us till PS4. Det kan lindra längtan något.