söndag 11 januari 2015

Netflix är som Postkodlotteriet


Netflix är lite som Postkodlotteriet. Den som väl gett sig in i leken kan inte gå ur av rädsla för att då missa en eventuell vinst.

Svenska Netflix är väldigt begränsad. Inte bara saknas mängder av amerikanska och europeiska filmer, den lider förvånansvärd brist även på svenska. För att vara "svensk" är den överraskande amerikansk.

Jag begriper inte hur systemet med att lägga till nya och ta bort gamla filmer fungerar. Plötsligt är The Shawshank Redemption, en riktig klassiker, borta. I stället har ännu en film med Nicholas Cage tillkommit.

Just Cage är lite av ett mysterium. Han måste vara den mest frekvent förekommande skådisen på Netflix. Jo, jag har faktiskt kollat runt. Netflix har massor av filmer med Nicholas Cage. Många av dem gamla som gatan. De flesta har välförtjänt fått betyget 1 eller 2. Är de billiga att ordna rättigheter till? Har Cage aktier i Netflix? Något lurt är det.

Och ändå kan man inte hoppa av. För tänk om det kommer en massa bra filmer nästa helg när man sitter där, uttråkad och inte vet vad man ska hitta på? Det har ju hänt. Inte ofta. Men det har hänt...

Nu vet vi att den tredje säsongen av House of Cards kommer släppas på Netflix i slutet av februari. Det gör förstås att jag stannar kvar. Ett tag till. Trots att jag resten av året mest betalar för gamla 80- och 90-talsfilmer med Nicholas Cage.