torsdag 14 april 2016

Blir NX ett kraftpaket?

Rykten, rykten, rykten. Nyfikenheten på vad Nintendo arbetar på i konsolväg är påtaglig. Nintendo har varit knäpptysta om NX. De har inte ens kommenterar de rykten och fejkade bilder som spridits. Kanske har de rent av haft ganska roligt åt det hela.

Enligt nya uppgifter ska NX vara "märkbart kraftfullare" än PlayStation 4. Det ska gälla både CPU, GPU och RAM-minne. Eftersom PS4 lanserades 2013 vore det inte så märkvärdigt om Nintendo matchade eller överträffade den.

Det uppges också att populära Wii U-spel ska konverteras till NX, däribland det nya The Legend of Zelda, Splatoon, Super Smash. Bros och Super Mario Maker. Detta vore ganska väntat.

Nya Zelda har egentligen i över ett år antagits bli en cross-over titel som släpps till både Wii U och NX. Splatoon är en braskande framgång som förtjänar en större publik, Super Smash Bros. har köpts av var tredje Wii U-ägare och Super Mario Maker kan mycket väl vara en start på något större. Att konvertera dem är därför logiskt.

Ryktesfloden blir alltmer ström nu. Det börjar bli dags för Nintendo att lyfta på skynket från NX. Senast på E3 i juni kan vi räkna med att få se vad det egentligen är för konsol som Nintendo har arbetat på i några års tid.