onsdag 11 juni 2008

Nytt rollspel först ut till Xbox 360


Att Square Enix skulle göra ett Final Fantasy till Xbox 360 slog ned som en bomb. Alla minns trailern och det där suset som gick genom salen när det stod klart att det faktiskt var sant. I dag vet vi att spelet inte blev särskilt bra och att det framför allt inte ledde till att japanerna omfamnade Microsofts konsol.

Men Microsoft ger inte upp Japan. Nästa försök att blidka den japanska marknaden är ett nytt spel från rollspelskungarna Square Enix - The Last Remnant. Spelet, som ser ut att bli väldigt traditionellt, kommer att släppas till både Xbox 360 och PlayStation 3, men Microsofts maskin är först ut. Vintern 2008/2009 är spelet tänkt att släppas till Xbox 360 medan det ännu är oklart när PlayStation 3-spelarna får sätta tänderna i det. Det är också oklart om spelen kommer att skilja sig åt på de två formaten.

The Last Remnant kommer inte att förändra något för Xbox 360 i Japan, men rollspel är inte längre endast en japansk företeelse. De säljer guld även i väst. Det gör genren viktig för Microsoft på ett globalt plan nu när de för andra gången sitter med en maskin som har de bästa actionspelen och de bästa racingspelen men som åter igen saknar bra rollspel och plattformsspel.