onsdag 15 april 2009

Bourne 4 försenad

Den fjärde Bourne-filmen, som skulle ha premiär 2010, har försenats till 2011. Men alla Bourne-älskare kan i alla fall glädjas åt att filmen blir verklighet.

The Bourne Ultimatum var Robert Ludlums sista bok om Jason Bourne och det har spekulerats i att en fjärde Bourne-film skulle bygga på boken The Parsifal Mosaic. Enligt nya uppgifter från producenten Frank Marshall kommer ingen av Robert Ludlums böcker att ligga som grund för manuset. I stället får George Nolfi ansvaret att fortsätta berättelsen om Jason Bourne. Nolfi är ingen gröngöling i sammanhanget, han var en av tre som låg bakom manuset även till The Bourne Ultimatum. Nolfi väntas få sällskap av Tony Gilroy och Scott Z. Burns med manusarbetet även denna gång.

The Bourne Ultimatum spelade in 227 miljoner dollar bara i USA (och nästan lika mycket i övriga världen). Den nådde kanske inte riktigt upp i samma kvalitet som den första filmen, men var i likhet med de båda föregångarna tät och spännande med ett högt tempo och genomgående bra insatser från skådespelarna. Förväntningarna på den fjärde filmen kan inte bli annat än höga. Det gäller bara att se till att införskaffa en Blu-ray-spelare innan filmen kommer nu när man har vant sig vid att se Bourne på HD DVD...

"Ge mig en motorcykel, lite trånga gränder och en lönnmördare
i bakhasorna och du ska få se på grejer..."