torsdag 15 april 2010

Apollo 13 på Blu-ray

Apollo 13 är en av många bra HD DVD-utgåvor som pryder filmhyllan här hemma. Universal var det enda filmbolaget som enbart stödde Toshibas format från början till slut. Nu har dock i stort sett alla deras HD DVD-releaser även kommit på Blu-ray (efter lång väntan släpps även Fear and Loathing in Las Vegas den 21 april i Sverige), vilket gör att alla som missade dem på HD DVD får chansen att se lika bra utgåvor, om än något senare.

Utgåvan innehåller, i likhet med DVD-versionen, även en hel del intressant dokumentärt extramaterial om den verkliga händelsen. Givet att Blu-ray-versionen är lika skarp som HD DVD-versionen, vilket den verkar vara, är det definitivt värt att låta DVD-filmen ligga och lägga några kronor extra på kvalitet.

Även om jag inte håller med Highdef Digests recensent om att filmen är "ett modernt mästerverk" är den, borträknat några fåniga scener av klassiskt Hollywood-snitt, utan tvekan välgjord och mycket sevärd. Blu-ray-utgåvan släpptes den 13 april i USA och kommer till Sverige den 16 juni.

En bra film. En snygg film.