måndag 9 augusti 2010

Itakagi om spel, våld och politik

Tomonobu Itakagi gjorde under sin tid på Team Ninja sig känd för många uppseendeväckande uttalanden. Han har alltid varit kaxigheten personifierad som inte dragit sig för att dissa frågorna vid intervjuer (klassikern är väl intervjun där Itakagi ber intervjuaren att döpa intervjun till The Bad Question Interview). Eller att skryta om sin alkoholkonsumtion. "Jag dricker whisky, öl är som vatten för mig."

I en intervju i Edge, där han även berättar om en möjlig framtid som politiker, ger han oss nya citat att bita i apropå synen på de spel han producerar: "Det finns många viktiga saker i världen - en är våld. En annan kvinnor." Samt: "Mina spel är tänkta att spegla verkligheten." Jag är lite osäker på om alla som har spelat Dead or Alive eller Ninja Gaiden ställer upp på den beskrivningen av Itakagis spel... Klart är i alla fall att de flesta innehåller både kvinnor och våld, så någonstans faller hans prioriteringar på plats ändå.

Hans nya spel Devil's Third lovar att erbjuda det vi har vant oss att få i Itakagis spel: blod, våld och snygg grafik. Och säkert en jävlig svårighetsgrad också.