måndag 30 augusti 2010

Lågt intresse för 3D


En undersökning visar att endast två procent av britterna säger sig vara intresserade av 3D-TV. Personer äldre än 45 år tillhör den grupp som är minst intresserade. Bedömare är förvånade över hur hårt människors planerar att hålla i sina plånböcker under de kommande åren. Arbetslösheten och finanskrisen är säkert en viktig förklaring.

Samtidigt säljs det gott om 3D-TV-apparater i Storbritannien. 15 procent av alla TV-apparater på 40 tum och uppåt är 3D ready. När folk väl ska köpa en ny TV lägger de således på några pund för att få en TV som är redo för framtidens teknik.

Än är det emellertid ingen brådska. 3D-tekniken är fortfarande under utveckling på TV-området och innan fler kanaler än Sky sänder i 3D, innan majoriteten av alla filmer filmas och sänds i 3D och innan det är möjligt att titta på 3D problemfritt utan fåniga glasögon lär intresset vara begränsat. Priset måste troligen ned ytterligare också innan den breda massan blir intresserad. Många har faktiskt just kastat sin tjock-TV.