fredag 27 augusti 2010

Sony har låga förväntningar på Move?


Någon kanske har märkt att hypen inför Sonys release av den rörelsekänsliga kontrollen Move till PlayStation 3 i september har uteblivit. Kanske har Sony själva insett att releasen riskerar att bli tämligen tam.

Därför förekommer Sony nu eventuell kritik om dåliga försäljningssiffror genom att säga att de inte väntar sig någon "massiv" försäljning på releasedagen. Sony UK:s Ray Maguire menar att intresset för Move kommer att växa med tiden genom mun mot mun-metoden bland spelarna och drar en parallell till EyeToy, som han anser blev en stor framgång på PlayStation 2. Men köpte människor PlayStation 2 på grund av EyeToy? Det var inte direkt den magnet som Wiimoten har blivit för Wii. Maguire förklarar att Sony ser Move som "ännu en kontroll" till PlayStation 3. I så fall skiljer de sig en hel del från Microsoft, som verkar se Kinect som en pånyttfödelse för Xbox 360. Om det stämmer förklarar det en del varför hypen för Move har varit så pass frånvarande.

Å andra sidan kan det rör sig om en försäkran för att inte förlora ansiktet vid eventuell dålig försäljning. Säljer Move dåligt i början kan Sony hävda att det var väntat. Ingen fara på taket. Detta är en långsiktig satsning. Om Move säljer väldigt bra kan de hävda att försäljningen överträffat alla förväntningar.

Always leave yourself out...