tisdag 10 april 2012

"Nya Xbox och PlayStation blir likvärdiga"

Rykten om nästa generations Xbox och PlayStation tyder på att de prestandamässigt sett blir likvärdiga, skriver Gamereactor. Vad det innebär mer konkret är förstås en annan sak. Ännu vet vi ingenting om konsolerna, men det ryktas intensivt om grafikkort från AMD. I praktiken har även Xbox 360 och PlayStation 3 varit jämnbördiga - se bara på multiformatsspelen - trots att Sonys konsol på papperet ska vara den klart kraftfullare av de två.

Både Sony och Microsoft lär vilja komma så billigt undan som möjligt utan att tumma på prestandan alltför mycket. För Sonys del handlar allt om pengar just nu sedan bolaget presenterat svindlande 6,4 miljarder dollar i förlust för föregående räkenskapsår. Det överstiger vida prognosen på 2,9 miljarder. Nya chefen Kaz Hirai planerar nedskärningar på 10 000 anställda.

Även om PlayStation 3 sannolikt inte har någon del i detta ekonomiska elände påverkar givetvis företagets totala ekonomi alla dess delar. Sony lär således vara föga intresserat av ett dyrt teknikmonster nästa gång. Särskilt inte med sina bittra erfarenheter med PlayStation 3 i färskt minne.