tisdag 2 december 2014

MCV: Xbox One sålde bäst på Black Friday

Det såldes 300 000 spelkonsoler i Storbritannien under den gångna helgen. Det inkluderar både stationära och bärbara enheter och är dubbelt så mycket som samma tid förra året.

Bäst gick det för Xbox One, enligt MCV. PlayStation 4 ska dock inte ha kommit långt efter. Om uppgifterna stämmer, och om tidigare uppgifter från ett analysföretag om att Microsoft även vann Black Friday i USA, innebär det en rejäl comeback på företagets två viktigaste marknader.

Det är uppenbart att Microsoft har gått "all in" för att säkra just USA och Storbritannien. Prissänkningar och attraktiva bundlingar har gjort Xbox One mer intressant för många. Call of Duty: Advanced Warfare sålde allra bäst i Storbritannien under förra veckan, följt av FIFA 15. Det är inte osannolikt att nya CoD gav Xbox One en rejäl knuff då Xbox historiskt varit en populär plattform för just denna serie.

Det kommer bli en intressant decembermånad. Den 12 december släpps siffrorna över den nordamerikanska novemberförsäljningen från NPD. Eller ja, det lilla de vill att vi ska få veta (vilket är allt mindre). Vi kan dock räkna med att Microsoft kommer släppa pressmeddelanden om uppgifterna att de vunnit Black Friday och kanske hela november är riktiga.