söndag 7 december 2014

PSX: Naughty Dog visade mer av Uncharted 4


Trailern för Uncharted 4: A Thief's End var en av höjdpunkterna på årets E3. På PlayStation Experience, som hölls i helgen i Las Vegas, visade Naughty Dog längre sekvenser ur spelet på totalt en dryg kvart.

Efter E3-trailern har det spekulerats om ett mörkare Uncharted. Men av det vi nu fick se tyder egentligen ingenting på detta. Snarare känns allt väldigt bekant. Både vad gäller miljöer, gameplay och stämning. Vilket jag välkomnar. Uncharted ska inte vara vare sig The Last of Us eller Tomb Raider.

Däremot gav inget av det Naughty Dog visade upp några direkta wow-känslor. Spelet visades i 1080p och 30 bilder per sekund, och visst är detta snyggare än PS3-spelen. Men det handlar inte om något gigantiskt lyft. Uncharted 1-3 är exceptionellt snygga spel, vilket sätter ribban högt för en uppföljare som släpps till PS4.

Det finns ännu tid att slipa på mycket, men det är inte troligt att spelet kommer se särskilt mycket annorlunda ut än vad som visades. Uncharted 4 ska släppas under 2015. Vi räknar med en release mot slutet av nästa år.

Drake är jagad och beskjuten, precis som vanligt.