torsdag 12 februari 2015

Visas Galaxy S6 den 1 mars?


Samsung Galaxy S5 var ett steg bakåt. Både utseendemässigt, prestandamässigt och vad gäller telefonens nya funktioner. Med Galaxy S6 hoppas Samsung kunna vinna tillbaka en del kunder till sitt premiumvarumärke.

Rykten om den nya modellen har florerat i månader. Efter att Samsung släppte Galaxy Alpha i glas och aluminium är det alltfler som tror att Galaxy S6 kommer bli den första i serien som inte blir i plast med avtagbart bakstycke. Det skulle också betyda att Samsung för första gången släpper en S-telefon utan utbytbart batteri.

Personligen tror jag att Samsung kommer släppa en modell med avtagbart bakstycke precis som vanligt så att användaren kan sätta i micro-SD-kort och byta batteri. De kan fortfarande bygga telefonen i glas och aluminium och ge den lite premiumkänsla. S6 ska också ha en bättre fingeravtrycksläsare än S5.

Ett annat rykte är att telefonen kommer lanseras i två modellerna varav den ena, kallad Edge, har böjd skärm som sträcker sig över kanterna. Den är tänkt att vara den dyrare och något lyxigare modellen av de två. Förutsatt att ryktet med två S6-modeller stämmer, innebär det att Samsung tar det säkra före det osäkra eftersom böjda skärmar fortfarande kan ses som lite suspekt av många användare.

Samsung ska hålla en pressvisning den 1 mars vid namn Galaxy Unpacked. Det låter troligt att de kommer passa på att visa upp S6 då. Vi kommer säkert få veta mer på Mobile World Congress som hålls den 2-5 mars.

Jag gillar fortfarande min snart tre år gamla S3 men har kikat länge på Sonys Xperia Z3. Det ska nog mycket till för att jag väljer S6 i stället. I så fall måste Samsung göra något åt batteritiden. Hellre ett bättre batteri än ännu en halvfungerande gimmick.