lördag 28 mars 2015

Zelda till Wii U försenas


Nintendo har bekräftat det många, inklusive undertecknad, länge hävdat ska ske: The Legend of Zelda till Wii U skjuts fram till 2016.

Beslutet var således väntat. Orsaken som Eiji Aonuma uppger är att de arbetat med större frihet i spelet och då upptäckt nya möjligheter som de vill utveckla ytterligare. Därför kommer nya Zelda att försenas.

Nintendo kommer inte ens att visa upp spelet på E3 i juni, vilket nog är en nästan lika stor besvikelse som förseningen. Att inte ens ge fansen en till teaser kan tyckas lite snålt. Men det kan ha en förklaring: Nintendo arbetar kanske med två spel parallellt.

Det faller sig nämligen naturligt att anta att Nintendo, givet situationen för Wii U på marknaden, helst skulle vilja släppa detta spel som ett releasespel till nästa konsol. Det vore inte unikt. The Legend of Zelda: Twilight Princess till Gamecube försenades för att kunna släppas parallellt till Wii.

Hur det än blir med den saken har nu två av årets största lanseringar, Uncharted 4 till PS4 och The Legend of Zelda till Wii U, skjutits på framtiden. Det gör hösten betydligt mindre intressant än vad den annars hade varit.