onsdag 27 maj 2015

Sony medger att de inte har så många spel i år


Sony har fått kritik för att antalet exklusiva spel till PlayStation 4 varit för få så långt. Konsolen är 18 månader gammal nu. När Andrew House mötte investerarna under dagen medgav han att Sonys egen lineup av spel under detta år är "lite begränsad".

Sony fokuserar därför på att få ett så bra tredjepartsstöd som möjligt i år. Gärna exklusivt. Men inte heller detta är helt enkelt. Det är enligt House svårt att ordna exklusiva tredjepartsspel, och det är en förklaring till att vi sett så pass få till PS4 (eller något annat format för den delen).

PS4 är annars det stora glädjeämnet för Sony. Konsolen är Sonys snabbaste säljande hårdvara någonsin. De räknar med att 2015 blir året då Sony kan börja skörda frukterna av framgången på allvar. Det är alltså nu Sony ska tjäna pengar. Men de kommer även fortsätta investera. Utvecklingen av VR-hjälmen Morpheus pågår alltjämt, och Sony satsar även på bredare underhållning under PlayStations flagg.

Om PS4 har vuxit snabbare än vad Sony räknat med, har PS3 fallit tillbaka snabbare än beräknat. Enligt House beror det på att priset för den gamla konsolen helt enkelt är för högt. Både PS och PS2 sålde i många år efter att efterföljaren lanserats, mycket tack vare ett attraktivt pris.

Det är ett lite komiskt påstående eftersom det är inga andra än Sony själva som kan sätta priset på en attraktiv nivå.