tisdag 23 augusti 2016

Höstens spelinköp


Hösten är alltid dyr för spelintresserade. Det är årliga releaser av stora serier som Call of Duty, minst något racingspel och alltid något nytt varumärke. I år har vi dessutom fått Xbox One S och väntar både PS4 Neo och PS4 Slim för den som är sugen att uppgradera eller ännu inte har köpt någon av denna generations konsoler.

Jag har börjat se över vilka spel som ligger på min personliga inköpslista under de kommande två månaderna och inser snabbt att det kommer att bli hektiskt. Och att jag förmodligen måste välja bort några av dem.

SEPTEMBER


13/9: ReCore (Xbox One)
Det Xbox One-exklusiva spelet från skaparna till Metroid Prime och Mega Man borde få oss att längta hjärtat ur oss. Riktigt så hett känns inte ReCore, men det är tillräckligt annorlunda för att jag ska vara nyfiken. Ett lägre pris (345 kr) och frånvaro av hype bådar inte så gott, så jag kommer invänta recensioner. Skulle det visa sig att spelet faktiskt är bra finns det skäl att sörja att collector's edition inte är tillgänglig i Sverige.

16/9: BioShock: The Collection (Xbox One, PS4)
Det har nio år sedan det första BioShock lanserades och tre år sedan triologin fullbordades med det mästerliga BioShock Infinite (recenserat här). Nu släpps en samling med remasters av de tre spelen, och jag kan inte vara annat än upprymd över att få chansen att uppleva dessa spel igen. Nu i 1080p och 60 bilder i sekunden.


27/9: Forza Horizon 3 (Xbox One)
Egentligen föredrar jag arkadracing på strikt lagda banor. Varken simulatorer som Forza Motorsport eller öppenvärldsracing som Forza Horizon. Just Forza Horizon 3 ser emellertid så pass läckert ut att jag är beredd att göra ett undantag. Efter besvikelsen Dirt Rally har jag rätt stora förhoppningar på att Forza Horizon 3 ska kunna dämpa min racingabstinens med marknadens bästa handkontroll.

29/9: FIFA 17 (PS4, Xbox One)
Jag köper sällan EA:s sportspel. Just i år tänker jag ska bli ett undantag, och i stället för NHL lutar det åt att jag lägger pengarna på deras FIFA. Det var väldigt, väldigt länge sedan sist.

OKTOBER

21/10: Battlefield 1 (PS4, Xbox One)
Detta blir av allt att döma ett av årets bästa spel. För min del hänger dock allt på att det vid sidan om multiplayer även har ett riktigt bra singleplayerläge. Om det visar sig ha det, kommer jag nappa.


26/10: The Last Guardian (PS4)
Jag tillhör inte dem som har väntat sedan 2007 på att få spela detta. Men kanske har just den långa väntan gjort även mig nyfiken, lite som folk som aldrig spelat Shenmue blev upphetsade av att Yu Suzuki utannonserade Shenmue III.

Det finns något tillfredsställande i att ett spel som varit under utveckling så länge, till flear olika format dessutom, äntligen släpps. Jag tvekar fortfarande på om jag ska köpa The Last Guardian direkt vid releasen eller vänta till årets slut.

VÄNTA LITE MED...

11/10: Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (PS4, DLC även till Xbox One)
Köpte han inte spelet till Xbox One för ett år sedan? Jodå, jag spelar om det igen för närvarande och har season pass som gör att jag får alla nyheter gratis. Det som lockar med att köpa det även till PS4 är att få allt material på en och samma skiva. Dessutom är jag beredd att göra mitt för att vi ska få en uppföljare. Men jag lär vänta tills priset går ned lite.

11/10: Gears of War 4 (Xbox One)
Jag är inget stort Gears-fan. Av det jag sett om Gears of War 4 verkar det både häftigt och väldigt snyggt. Men jag avvaktar ett tag med detta tills jag vet om det är något för mig eller inte.