måndag 8 augusti 2016

PS4 Neo uppges visas den 7 september


Sony har än så länge bara medgett att de har en ny PlayStation 4 på gång. Prestandan är inte bekräftad och några läckta bilder av den förmodade skönheten har vi inte fått.

Nu ryktas det om en avtäckning inom en månad. Den 7 september hävdar den franska spelsajten Gameblog att Sony kommer hålla ett event i New York där Neo avtäcks.

Det är inte osannolikt. Uppgifter som råkade läcka från GameStop tidigare talade om att Xbox One S, som lanserades i dagarna, och PS4 Neo ska släppas inom samma lanseringsfönster. Vi får vänta och se.

Xbox One S har hyllats av en närmast unison spelpress för sin design och storlek. Konsolen är den minsta och mest kraftfulla Microsoft har byggt. Vissa skulle även säga den snyggaste.

Sony har en del att kontra nu. Men känner vi dem rätt kommer de lyckas. Om det är något Sony har lyckats med under de senaste 20 åren är det bra hårdvara och snygg design.

Personligen kommer jag behålla båda mina vita Xbox One och PS4 ett tag till. Det finns ingen anledning till brådska just nu.

Visserligen börjar hårddisken bli full i min Xbox, vilket är skandalöst eftersom jag inte har så många spel på den, men det motiverar inte riktigt ett köp av en ny konsol än.

Om ett drygt år ska Microsoft lansera Project Scorpio, en flera gånger kraftigare Xbox. Den ska sopa banan med både Xbox One S och PS4 Neo. Men det är då det.