fredag 26 augusti 2016

Intresset för No Man's Sky störtdyker


No Man's Sky har surfat på topplistorna sedan det släpptes och verkar ha sålt väldigt bra. Det var den näst bästa PS4-releasen i Storbritannien, vilket är stort för ett indiespel.

Men spelet har också fått oerhört hård kritik. Kritiken har framför allt handlat om att väldigt mycket som utvecklarna Hello Games pratade om inför releasen helt saknas i spelet. Det som lanserades var en ofullständig produkt givet vad som utlovades (att slutet verkar vara ett enda utsträckt långfinger till spelarna gör knappast saken bättre).

Nu visar det sig att de 212 000 spelarna som var inloggade samtidigt har krympt till 19 000 (i skrivande stund är siffran nere på 11 000).

90 procent av spelarna har alltså försvunnit, vilket är rätt anmärkningsvärt. Särskilt med tanke på att detta är ett spel som är tänkt att spelas i väldigt många timmar och växa med tiden.

Många har troligen tröttnat. Ledsnat på att No Man's Sky inte var vad de anser att de blev lovade. Eller helt enkelt insett att det inte var för dem.

I vilket fall är det en indikation på att Hello Games misslyckats med att hålla intresset uppe. Kanske kan de locka tillbaka spelare med framtida uppdateringar, men det kommer bli en utmaning.