fredag 5 september 2008

Ny Ghostbusters?

En tredje Ghostbusters-film har det pratats om länge. För inte så länge sedan bekräftades nära nog en tredje del men när det stod klart att filmen skulle bli datoranimerad tappade i alla fall jag intresset. Det blev till slut ett dator- och TV-spel, inget annat.

Columbia Pictures har dock inte gett upp. De har anlitat två manusförfattare (Lee Eisenberg och Gene Stupnitsky) för att skriva på ett manus. Tanken är att återförena de fyra spökjägarna Bill Murray, Dan Akroyd, Harold Ramis och Ernie Hudson.

Jag tror att det finns goda chanser för en tredje Ghostbusters-film att kamma in en hel del pengar. Många minns 80-talsfilmerna med glädje och nostalgi och lyckas man bara skapa ett bra och träffsäkert manus med den underfundiga humorn och inte fegar ur och gör en Disneyversion av det hela, kan det bli bra. Men det är alltså långt ifrån klart att det blir något alls - och chansen att samla de fyra igen är begränsad med tanke på att alla, inte minst Bill Murray, har gått vidare i sina karriärer.

Who ya gonna call?