söndag 22 mars 2009

Mer info om BioShock 2

Det har äntligen släppts lite mer information om BioShock 2: Sea of Dreams efter lång tid av ryktesspridning.

Rykten om en prequel visade sig stämma. Uppföljaren kommer alltså att utspela sig före det första spelet. Mest anmärkningsvärt är att spelaren denna gång kommer att få ikläda sig rollen som en Big Daddy (minns ni hur det kändes att klampa omkring i den där tunga dykardräkten?). Det moraliska valet blir att välja mellan att döda eller skydda de Little Sisters som finns i undervattensstaden från The Big Sister, som kidnappat flickorna från fastlandet och placerat dem i Rapture. Spelet ska även erbjuda multiplayer.

Om jag får önska mig något om själva spelupplägget, är det att tempot sänks betänkligt. Miljöerna i BioShock var helt fantastiska. Stämningen underbar. Men tempot slet sönder spelkänslan och gjorde spelet till ett alldeles för actionpackat FPS i stället för ett mer äventyrligt sådant med fokus på utforskning. Jag hoppas att 2K har släppt på gaspedalen lite i uppföljaren. Gärna även mer utvecklade moraliska val för spelaren att grunna på.

Någon ny trailer eller något in game-material finns inte ännu. Vi får tills vidare fortsätta njuta av trailern från i höstas.