måndag 14 juni 2010

Är detta nya Xbox 360?

Så sent som i går frågade jag vart ryktena om Xbox 360 "Slim" tagit vägen. Nu får vi äntligen en läcka om en kommande ny Xbox 360! Det har dykt upp en banner för en ny maskin på en italiensk sajt. Där talas det om att ryktet om en slimmad Xbox 360 är "bekräftat". Vilket det inte är. Men en bild med den nya rätta loggan är i alla fall ett steg på vägen...

Något som skulle tala för att detta faktiskt är en en läcka och inget hemmasnickrat försök att få uppmärksamhet är just att Xbox 360-loggan är den nya ljusare varianten som hädanefter kommer att användas på spelfodralen (se en jämförelse här). Att Microsoft vill göra en liten ändring på spelfodralen (vilket även Sony gjorde när de lanserade PS3 Slim) kan indikera att de har en nystart i åtanke. Även om förändringarna är så pass små att inga andra än hardcorefansen lär märka dem.

Vad tycker vi annars om designen på denna tänkta Xbox 360? Helt OK, skulle jag säga - även om jag fortfarande föredrar den vita versionen. Och varför har den inte slot in i stället för släde? Så 2001. Ännu har vi ingen aning om storleken på denna maskin, men bannern hävdar att den har inbyggd wifi, 250 GB hårddisk och är "kompatibel med Kinect". Kanske kommer Microsoft att presentera sin nya konsol redan på E3.

Är detta den nya Xbox 360?