söndag 13 juni 2010

Bli're nån slim, eller?

Natten mot måndag, svensk tid, drar Microsoft igång sin stora Natal-show. Därefter följer en spännande E3-mässa där Nintendo, Sony och Microsoft ska tävla om uppmärksamheten den 15-17 juni (se mer här).

Natal i all ära, men jag är nästan mer spänd på om Microsoft kommer att presentera en slimmad Xbox 360. En indikation på att det kan vara något på gång skulle kunna vara att Webhallen, som är den svenska spelbutik som ligger i framkant vad snappa upp nyheter beträffar, plötsligt inte har de Xbox 360-bundles vi har sett i månader. De erbjuder endast exemplar av två vita Super Elite-versioner i lager. Ger detta oss en fingervisning om att Microsoft kommer att fylla på lagren med en ny slim-modell inom kort? Kanske. Men det har varit märkbart tyst om en sådan den senaste tiden. Antingen har Microsoft skickligt lyckats lägga locket på (vilket inte är lätt i dessa mobiltelefontider där ingenting längre tycks förbli hemligt) - eller så finns det helt enkelt inga planer på en mindre Xbox 360.

Det kan förstås vara så att Microsoft lanserar en ny Xbox 360 först i höst och därför väntar med att utannonsera det till efter sommaren.