fredag 11 juni 2010

Lågt intresse för Natal och Move

Intresset bland Xbox 360- och PlayStation 3-ägarna för Natal respektive Move är hittills mycket lågt, visar en undersökning gjord på 2 000 spelare. Bara åtta procent har bestämt sig för att köpa Natal och endast sex procent säger sig planera att inhandla Move.

Orsaken är högst troligt oklarheterna kring både pris och spel som stöder de båda prylarna. Vi vet i dag inte vad Natal eller Move kommer att kosta och vi vet heller inte vilka spel som blir aktuella. Både Sony och Microsoft kommer att presentera detaljer på E3 om några dagar. Microsoft har en hel dag tillägnat Natal på söndag.

Det finns således inte anledning för oro. Men det är inte osannolikt att intresset kommer att vara begränsat även när produkterna väl lanseras. Detta helt enkelt eftersom spelare som är mest intresserade av rörelsekänsliga kontroller förmodligen redan spelar på Wii. Både Sony och Microsoft har ett tufft arbete framför sig att övertyga även oss andra om att vi behöver Move och Natal för att förhöja speluppelvelsen.

Move är en rätt skamlös Wiimote-kopia.
Men Sony lovar bättre precision och en bredare spelupplevelse.