måndag 14 juni 2010

Natal blir Kinect

Natal har blivit Wave har blivit... Kinect. Det officiella namnet på Microsofts rörelsekänsliga kamera är alltså Kinect (läs mer här).

Namnet låter inget vidare, om du frågar mig. Men det är väl en vanesak som allt annat. Xbox är inte världens vackraste namn det heller, men i dag är det ingen som reagerar. Det finns förstås en tanke bakom. Kinesis+connect = kinect. Men inte låter det bättre för det (Dream+broadcast = Dreamcast var betydligt bättre).

Kinect ska enligt uppgift släppas i en billigare och en dyrare version. Den dyrare ska kosta 189 dollar (ungefär 1 500 kronor) och den billigare endast 37 dollar (under 300 kronor). Särskilt mycket mer information om produkten som sådan finns faktiskt inte ännu. Men Microsofts stora presskonferens återstår.

När det gäller lanseringsspelen har det dock blivit precis som många befarat (och som Microsoft har hävdat inte skulle ske): rena Wii-kopior. Det är Kinectimals (lek med kattskrällen), Joyride (racingspel modell enkelt där du styr ett fordon med kroppen), Kinect Sports (tänk Wii Sports), Kinect Adventures (stå på en flotte och vingla dig fram tillsammans med en kompis, typ). Spelmässigt har Kinect således inte mycket att erbjuda vid en novemberlansering om det inte blir bättre än så här.

Som trailern nedan visar är det tänkt att Kinect inte bara ska användas i spelsammanhang utan fungerar som ett slags kommunikator med TV:n även när du tittar på film, lyssnar på musik och annat.