onsdag 27 oktober 2010

PlayStation Phone på väg?


Att Sony ska lansera en ny PlayStation Portable har varit uppenbart för många länge (att de dumpar priset på PSP Go är ännu en indikation).

Detta betyder dock inte att vi nödvändigtvis kommer att få se en maskin av PSP-modell. Sony har som bekant många järn i elden och utvecklar även mobiltelefoner tillsammans med Ericsson. Troligare är därför en PS Phone, en PlayStation i smartphone-kostym. Enligt Engadget är det precis vad som är på väg.

Är då ryktet om PlayStation Phone sant eller bara fake? Intrycket är att det faktiskt är sant. Vi har sett läckor från Sonyfabriker tidigare, minns när de första bilderna av PS3 Slim läckte ut. De visade sig vara helt sanna.

Dessutom finns det en logik i detta. Nintendo har sagt att det största hotet mot deras dominans på den portabla marknaden inte heter Sony utan Apple. iPhone är på väg att bli en spelplattform att räkna med. Det vore oklokt av Sony Ericsson att inte haka på när Sony sitter på ett så oerhört starkt varumärke som PlayStation. Genom att släppa en smartphone som samtidigt är en bärbar PlayStation attraherar man både de som skulle ha kunnat köpa en PSP och de som vill ha en modern och bra smartphone. Problemet kan bli batteritiden, men det problemet är som bekant något alla smartphones lider av mer eller mindre.

Den ser fortfarande mycket ut som en prototyp. Annars liknar den Sony Ericssons X10 mini Pro med skillnaden att det utdragbara tangentbordet här är själva spelkontrollen (precis som på PSP Go). Nu återstår bara att vänta och se om den lilla maskinen blir verklighet. Sony lär förneka in i det sista.