måndag 29 november 2010

Mer Resident Evil

Resident Evil är en spelserie som i likhet med sitt odöda innehåll inte har för avsikt att dö ut. Nya spel är alltid på gång. Förstås. Efter att Capcom helt bytte bana med Resident Evil 4, som var betydligt mer action än skräck, och upprepade upplägget i Resident Evil 5 sitter nu alla fans och undrar vad de tänker hitta på med nästa spel i serien. Rykten sipprar ut.

Ett snabbt klipp i en trailer inför Video Game Awards visar en bild som kan antas komma från ett framtida zombiespel. Utvecklarna Slant Six Games har ett multiplayerspel på gång och det ryktas nu att det är Resident Evil: Raccoon City, ett sidoprojekt från det kommande Resident Evil 6.

I höstas sade Capcoms Keiji Inafune att företaget skulle berätta mer om nästa Resident Evil inom kort. Det har släppts ett otal sidoprojekt i Resident Evil-serien, ett multiplayerspel är därför inte alls osannolikt.

Jag tror att det är många fans som vill se en återgång till rötterna efter de actionpackade äventyren i de två senaste spelen. Inte för att spelen var dåliga. Tvärtom. Resident Evil 4 var ett helt fantastiskt spel och det enda spelet i serien som jag skulle ge högsta betyg. Men actiontemat känns uttömt. Resident Evil 5 var i princip en upprepning och dessutom en sämre sådan.

Om Capcom inte lyckas förnya konceptet är det lika bra att göra en återgång till det upplägg som gjorde spelserien känd en gång i tiden. Självfallet inte med låsta kameravinklar och icke-interaktiva miljöer, det måste vara ett Resident Evil för 2010-talet. Men jag tror inte att vi har ledsnat på hasande zombier i knarrande byggnader riktigt än.

Remaken av Resident Evil till Gamecube ligger många fans varmt om hjärtat.
Många vill se en återgång till de gamla spelen - men i modern kostym.