torsdag 24 mars 2011

Byt sida i Resident Evil

Det är mycket Resident Evil nu. Först bekräftades ryktet att Capcom släpper en HD-uppdatering av Resident Evil 4 (Gamecube) och Resident Evil Code: Veronica (Dreamcast). Dock bara via Xbox Live och PlayStation Network. Nu kommer nästa nyhet. Resident Evil: Operation Raccoon City, som utvecklas av Slant Six, planeras till hösten/vintern till Xbox 360 och PlayStation 3.

Spelet utspelar sig under katastrofen i det första spelet. Det speciella med detta spel är att spelaren gestaltar en anställd på skurkföretaget Umbrella. Uppgiften är att förstöra alla bevis som kan leda till uppdragsgivaren. Spelet ska vara gruppbaserat och introducerar tre nya karaktärer. Som Umbrellaanställd ska man även kunna stöta på seriens hjältar ur S.T.A.R.S - och få chansen att döda dem! Zombier ska kunna spåra spelaren genom syn, hörsel och lukt.

Det är ett intressant upplägg, även om det verkar påminna mycket om Resident Evil Outbreak. Av det vi hittills vet förefaller det bli ett överlevnadsäventyr av den typ vi vant oss vid från Capcoms serie. Vilket förstås inte behöver vara något dåligt.

1998 var året det begav sig. I höst ska vi få återvända till Raccoon Forest.
Denna gång som anställd hos spelseriens stora skurk, Umbrella Corp.