onsdag 9 mars 2011

Kinect passerar tio miljoner

Succén fortsätter för Kinect. Microsoft har bekräftat att denhar sålt i över tio miljoner exemplar. Det betyder att ungefär var femte Xbox 360-ägare har inhandlat kameran.

För att vara ett tillbehör till en konsol är det sensationellt bra. Konsolhistorien är annars full av misslyckade tillbehör och add-ons. Kinect har definitivt brutit mot det mönstret. Fortfarande saknas emellertid de riktigt starka spelen. Dance Central har hyllats men hittills är det Kinect Sports som har sålt allra bäst som enskilt spel (Kinect Adventures ingår när man köper en Kinect).

Frågan är hur länge dessa spel kan få folk intresserade av Kinect. Det är nämligen svår speltorka just nu. Förutom några dansspel, något bowlingspel och ett Star Wars-spel som släpps senare i år är det tomt.

Tio miljoner är för mycket för att Kinect ska kunna avfärdas som en tillfällig framgång. Kinect är här för att stanna. Med en bunt riktigt bra spel som bättre utnyttjar potentialen kan framgångarna bli ännu större för Xbox 360 som format. Microsoft kommer att behöva det för att kunna hålla Sony bakom sig.