tisdag 8 mars 2011

Microsoft planerar ny Xbox

Hos Microsoft sover ingen. Arbetet med att utveckla en ny konsol har inletts enligt Game Informer. Det söks personal för "den nya generationens konsolarkitektur".

Både Microsoft och Sony har sagt att denna konsolgeneration kommer att bli längre än vanligt och Nintendo har inte det minsta bråttom att släppa en uppföljare till Wii. Enligt Microsoft är vi bara halvvägs genom den pågående generationen, vilket skulle betyda att vi inte får se någon ny Xbox-konsol förrän runt 2014. Som jämförelse kan sägas att arbetet med Xbox 360 inleddes 2003 och att konsolen sedan släpptes mot slutet av 2005. Det skulle alltså betyda att nästa Xbox kommer redan 2013. Om dessa beräkningar stämmer kan vi alltså få se Microsofts nya Xbox på E3 2012.

Vet Microsoft i dag vad för slags konsol de vill satsa på efter denna generations rörelsekänsliga succé? Hur kommer de att använda Kinect under nästa generation? Frågorna är många. Microsoft har dock ännu inte kommenterat att de har några planer för en framtida konsol. Men det har de förstås.